امروز بصورت اتفاقی به این موضوع فکر می کردم که چرا افرادی که می خواهند وارد دنیای تجارت الکترونیک شوند، مدام ذهن خود را با این سوالات پر می کنند که برای راه اندازی سایت نیاز به یادگیری زبان برنامه نویسی است؟ یا چه زبان برنامه نویسی برای سئو خوب است؟ و سوالات دیگری از این قبیل، چراکه فکر کردن به این سوالات فقط باعث تعلل بیهوده می شود. در این مقاله آموزشی قصد داریم به این موضوع بپردازیم که آیا زبان برنامه نویسی می تواند در سئو تاثیر گذار باشد یا خیر.

سئو چیست؟
هر چند در مقالات قبلی بصورت کاملا تخصصی درمورد سئو و اینکه دقیقا چیست، توضیحات و آموزش لازم را ارائه داده ایم؛ اما برای مقدمه این مقاله مرور مجدد خالی از لطف نیست.

هنگامی که یک سایت متولد می شود، در شبکه جهانی اینترنت کاملا ناشناخته است. در این حالت سایت از نظر تجارت الکترونیک فاقد ارزش است، چراکه نمی تواند باعث فروش محصول و کسب درآمد شود. اکنون دو راه برای کسب جایگاه و ایجاد ارزش وجود دارد، یا اینکه با صرف هزینه هنگفت تبلیغاتی به معرفی سایت خود در سطح دیگر سایت ها بپردازیم و یا اینکه با یادگیری دانش سئو، جایگاه وب سایت خود را در رتبه بندی موتورهای جستجو روی کلمات کلیدی مهم ارتقاء بخشیم تا به این روش بصورت رایگان بازدید کنندگان هدفمند را به سمت سایت خود هدایت نماییم.

در روش اول (تبلیغات اینترنتی) باید هزینه بسیاری صرف کنیم و تا زمانی که بودجه تبلیغاتی برقرار است بازدید خواهیم داشت و بعد از آن هیچ تضمینی برای ورود بازدیدکنندگان به سایت ما وجود نخواهد داشت. همچنین افرادی که از طریق تبلیغات به سایتمان می آیند نسبت به افرادی که از طریق موتورهای جستجو وارد سایتمان می شوند اعتماد کمتری به ما خواهند داشت، چراکه همگی به نتایج برتر موتورهای جستجو مانند گوگل اعتماد داریم و از هزاران آگهی تبلیغاتی که در گوشه و کنار سایت ها مشاهده می کنیم بیذاریم. از طرفی به کمک روش دوم یا سئو می توانیم بازدید کنندگان هدفمندتری را به سایت هدایت نماییم. بعنوان مثال وقتی در گوگل <<مهاجرت تحصیلی به کانادا>> را جستجو می کنیم، گوگل دقیقا سایت هایی را نشان می دهد که همین خدمات را به ما ارائه می دهند؛ پس این احتمالا بالا است که مشتری یکی از همین چند سایتی شویم که گوگل به ما معرفی کرده است. در صورتی که در تبلیغات، بارها مواردی به ما نمایش داده می شود که اصلا علاقه ای به آنها نداریم، هر چند که شبکه های تبلیغاتی روز به روز روی هوشمندی الگوریتم های خود کار می کنند ولی طبیعتا مانند گوگل ذهن خوانی را بلد نیستند!

فارغ از ده ها ویژگی و ارزش دیگری که سئو برایمان ایجاد می کند و توضیحات آن خارج از حوصله این مقاله است، نکات بالا به تنهایی می تواند تصویر کلی از سئو را در ذهنمان شکل دهد. در ادامه نیز به تعریف زبان برنامه نویسی می پردازیم.


برای آموزش سئو به صورت درست و تخصصی می توانید به وبسایت امانج آکادمی و صفحه آموزش سئو تخصصی آکادمی آمانج مراجعه کنید.


زبان برنامه نویسی چیست؟
بصورت کلی زبان های برنامه نویسی مجموعه ای از کدها و دستورات هستند که به کمک آنها می توانیم فرایندها و الگوریتم هایی را توصیف نماییم. تفاوت زبان های برنامه نویسی نیز بصورت کلی مربوط Syntax یا نحوه نوشتن کدها و نحوه قرارگیری آنها در کنار هم است و در جزئیات نیز از نظر سرعت پاسخگویی به درخواست های (Request) کاربران و برخی قابلیت های ذاتی دیگر متفاوت می باشند. به جرات می توان گفت تمام زبان های مطرح در سطح جامعه برنامه نویسان که مدام مورد استفاده قرار می گیرند مانند PHP، پایتون، جاوا و دیگر زبان های نام آشنا، همگی قدرتمند و تقریبا در یک سطح می باشند.

اکنون که با تعریف سئو و زبان برنامه نویسی آشنا شدید، آیا این دو می توانند با یکدیگر مرتبط باشند؟ دو دانشِ کاملا مستقل از یکدیگر.

زبان برنامه نویسی سایت، چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟
قطعا زبان برنامه نویسی به خودی خود هیچ تاثیر بر سئوی سایت ندارد، بلکه آنچه که سئوی سایت را از جانب زبان برنامه نویسی تحت تاثیر قرار می دهد، میزان تجربه و آشنایی برنامه نویس با سئو است!

بعنوان مثال بنده بعنوان یک برنامه نویسی قصد تعریف Route یا آدرس های سایت را دارم، در اینجا ارتباط برنامه نویسی با سئو نمایان می شود که کاملا به دیدگاه و علم من بر می گردد و اینکه چگونه Route ها را تعریف نماییم. فرض کنید آدرس مطالب سایت را به گونه ای کد نویسی می کنم که بر اساس ID هر مطلب در بانک اطلاعاتی باشد؛ بعنوان مثال site.com/post/1 و این یعنی فاجعه در سئو سایت! در صورتی که اگر با علم سئو آشنا باشم، آدرس مطالب سایت را از نام هر پست می گیرم و بعنوان مثال اگر نام مطلبی در سایت آموزش سئو باشد، لینک آن بصورت site.com/post/seo-training خواهد بود و این از نظر سئو یعنی ساختار لینک بهینه که در آموزش های سئو سایت بصورت مفصل به آن پرداخته ایم.

پس با قاطعیت می توان گفت اگر قصد دارید برای طراحی و پیاده سازی سایت خود قصد بکارگیری یک برنامه نویس دارید، اینکه با چه زبانی می خواهد برنامه نویسی کند از دیدگاه علم سئو چندان دارای اهمیت نیست؛ ولی به میزان تجربه برنامه نویس و همچنین آشنایی اش با علم سئو حتما دقت کنید.

قالب سایت چه تاثیری بر سئو دارد؟
یکی از سوالات پر تکرار مخاطبان این است که قالب یک سایت چه تاثیری بر سئوی سایت دارد. از آنجایی که طراحی قالب نیز به کد نویسی مربوط می شود ولی در سمت Front-end برای تکمیل مقاله، نکاتی در این خصوص ارائه می نماییم.

چهارچوب کلی قالب تمام سایت ها بدون استثناء با HTML و CSS کد نویسی می شود، اما تفاوت قالب ها نیز در مهمترین حالت حجم قالب است. بعنوان مثال یک طراح قالب برای رنگ زمینه سایت از یک کد کوتاه CSS استفاده می نماید که تقریبا حجم آن نزدیک به صفر کیلوبایت است، اما فردی دیگر از Pattern (تصویر) استفاده می کند که باعث افزایش حجم قالب می شود و همانگونه که می دانید افزایش حجم قالب باعث کندی سرعت بارگزاری سایت می شود و این موضوع تاثیر منفی در رتبه سایت خواهد داشت.

مورد دیگری که در طراحی قالب و سرعت لود سایت دارای اهمیت است، فراخوانی کتابخانه ها و تصاویر از سرور خارجی (یعنی سروری به جز سرور سایت شما) می باشد که به شدت روی کاهش سرعت سایت اثر گذار است.

همچنین با توجه به استراتژی گوگل برای ایندکس صفحات سایت بر مبنای Mobile-first indexing، عدم استفاده از فناوری های جدید در طراحی قالب سایت مانند عدم استفاده از بوت استرپ و فریمورک های طراحی ریسپانسیو و یا عدم استفاده از فریمورک AMP می تواند باعث شود سایتتان از نظر سئو دچار آسیب جدی شود.

موارد دیگری نیز در سمت طراحی قالب مانند عدم استفاده از کدهای مخرب، رعایت نحوه استفاده از تگ های h1 تا h6 و استفاده از اسکیما (Schema) نیز به شدت بر سئوی سایت تاثیر گذار است.

همانطور که مشاهده کردید، برخلاف اینکه برنامه نویسی Back-end سایت مستقیما بر سئو تاثیر گذار نبود ولی طراحی قالب یا برنامه نویسی Front-end تاثیر مستقیم بر سئوی سایت دارد.

جمع بندی
چنانچه بخواهیم تاثیر برنامه نویسی سمت Back-end و Front-end را باهم بر سئو در نظر بگیریم، به عددی در حدود 30% می رسیم. یعنی آشنایی برنامه نویس با سئو و تجربه برنامه نویسی و همچنین نحوه طراحی قالب سایت، همگی در صورتی که در بهترین حالت انجام شود حدود 30% سئوی سایت شما انجام شده است. البته در صورتی این سی درصد معنا پیدا خواهد کرد که آن 70% باقی مانده نیز تکمیل شود، در غیر اینصورت 30% را 0% در نظر بگیرید!

اگر به حوزه برنامه نویسی وبسایت علاقه دارید می توانید در دوره آموزشی برنامه نویسی آکادمی آمانج شرکت کنید.

آیا زبان برنامه نویسی بر سئو سایت تاثیر دارد؟

کدسئو در برنامه نویسی سایت

سایت ,برنامه ,سئو ,نویسی ,قالب ,زبان ,برنامه نویسی ,زبان برنامه ,سئوی سایت ,می شود ,استفاده از ,زبان برنامه نویسی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


آموزش هیپنوتیزم و خودهیپنوتیزم ترس از عاشقي مقاله های جالب و خواندنی | آموزش و تکنولوژی 1000 عکس آلفا 3 94374493 ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتی گالری مهدیه و مسجد حضرت مهدی علیه السلام نوشته های یک دختر دانلود کتاب بينديشيد و ثروتمند شويد ناپلئون هيل